Ontvang je een e-mail waarin de verzender je een zakelijk voorstel doet? Let op: als je klikt op de link, blijkt het om handel in binaire opties te gaan.

In de mail doet de afzender het lijken alsof dit een buitenkans is. Zo zou het basissalaris 5700 euro per maand zijn en krijg je bonussen uitbetaald op basis van resultaten. Het lijkt alsof je een baan aangeboden krijgt.

Maar zodra je op de link klikt, kom je erachter dat je helemaal geen baan aangeboden krijgt. De link leidt naar een website over The Bitcoin Code, met deze 'software' zou je heel gemakkelijk veel geld kunnen verdienen. Zodra je je e-mailadres hebt ingevuld, verschijnt een nieuw scherm waar je ook je naam en telefoonnummer in moet vullen. Helemaal onderaan de pagina verschijnt een waarschuwing over handel in binaire opties.

Deelname op eigen risico

Deelname aan 'The Bitcoin Code' is op eigen risico. Wie verder googelt, ziet meteen dat deze Bitcoin Code op meerdere websites als scam wordt aangemerkt. Ook is de foto van de 'bedenker' van de Bitcoin Code, ene Lars Visser, zo van het internet geplukt. Op vergelijkbare buitenlandse websites heet hij overigens Steve McKay. Het geld dat je investeert, zul je hoogstwaarschijnlijk niet meer terugkrijgen. Wees dus voorzichtig met dit soort e-mails.

Hollandse methode

De mail en website doen denken aan 'De Hollandse Methode', ook hier lijkt het in eerste instantie te gaan om een baan die aangeboden wordt. Wanneer je op de link in de e-mail kikt, kom je op een promotiepagina van de Hollandse methode. De CEO 'Frits van Dijk' vertelt hoe hij mensen geld laat verdienen. Hierbij dien je geld te investeren en daar zou je volgens 'Frits' veel op kunnen verdienen. Ook dit is een voorbeeld van handel in binaire opties. Opgelicht?! waarschuwde al eerder over deze methode.

Bitcoin

Investeren in cryptovaluta zoals bitcoins is erg populair. Maar niet iedereen weet precies hoe het werkt. Daar maken ook oplichters handig gebruik van. Voorkom dat je slachtoffer wordt.

Gerelateerd