In een nieuwe phishing-sms namens bunq word je wijsgemaakt dat de bank op het punt staat om je rekening tijdelijk te deactiveren.

Om deactivering van je rekening te voorkomen willen de oplichters dat je je telefoonnummer opnieuw bevestigt via de link (‘bnqbvportaal.com’) in het bericht. bunq laat weten: “Als je een bericht ontvangt dat lijkt op een normaal bericht van bunq, waarin wordt gevraagd een link te volgen en in te loggen, volg deze instructies dan niet.” Ook zal bunq nooit per sms vragen om je beveiligingsfuncties of inloggegevens.   

Valse sms bunq

Bunq of bunq?

Phishingberichten bevatten vaak spelfouten. Zo is bunq in het bericht met een hoofdletter B geschreven in plaats van een kleine letter en staat er een spatie tussen het woord ‘totdat’. Meer tips om phishing te herkennen? Blijf via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van valse berichten namens bunq (te downloaden via de App Store en Play Store).

Geen officieel telefoonnummer van bunq

Bovenstaande sms is verstuurd door ‘+31 6 10385556’ en dat is verdacht. Vaak staat namelijk de naam van de bank op de plek van het telefoonnummer. Phishing per sms wordt ook wel smishing genoemd.

Gegevens achtergelaten?

  • Verander direct het wachtwoord van jouw bunq-account. 
  • Neem contact op met bunq voor de juiste hulp. 

Lees ook