Oplichters krijgen geen genoeg van het versturen van misleidende mails uit naam van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau). Dit keer zijn er meldingen binnengekomen over twee verschillende berichten die zouden zijn verstuurd door het incassobureau van justitie.

Online betalen

De ene mail heeft als onderwerp 'CJIB beschikking', de ander 'Verkeersvoorschrift! Openstaande bedrag'. Net als de mail die voige week opdook wordt de ontvanger aangespoord een openstaande boete online te betalen via Ukash prepaid of een 3V voucher. Ook wordt opnieuw gedreigd met een blokkade van de rekening en registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).

Volgens PC Web Plus is de eerste link in de mail 'CJIB Beschkking' legitiem en linkt naar de site 3vcard.nl, maar de tweede is de malafide link waarbij de zogenaamde boete moet worden betaald.

Advies

Betaal de rekening niet en negeer de links in de mail. Het incassobureau van justitie verstuurt nooit mails met een verzoek om te betalen. Daarnaast is aan het vage e-mailadres te zien dat het bericht niet van de organisatie komt. Verder zijn de mails geschreven in slecht Nederlands. Ook ontbreekt een persoonlijke aanhef.