KPMG heeft te maken met fraudeurs die hun huiswerk goed hebben gedaan. De financiële administratie krijgt een mail om een groot geldbedrag over te maken naar een buitenlandse bankrekening. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

KPMG meldde het direct bij de Fraudehelpdesk toen het hoorde dat de naam van het bedrijf bij andere bedrijven ook genoemd werd. In de mail van de CEO van een van deze bedrijven aan de eigen financiële administratie staat namelijk dat de medewerker contact kan opnemen met zijn advocaat van firma KPMG. De naam die in de mail staat is echt een van de topmensen bij KPMG.

Telefonisch contact

Op het moment dat men reageert op de mail van hun bestuursvoorzitter krijgen ze de bankgegevens waaraan het bedrag overgemaakt moet worden zogenaamd van KPMG. Wanneer dit niet direct gebeurt wordt de medewerker gebeld door iemand die zich voordoet als de advocaat van KPMG om de druk verder op te voeren. Deze persoon spreekt perfect Nederlands en geeft zeker niet de indruk onbetrouwbaar te zijn.

Waarschuwing

De Fraudehelpdesk en KPMG willen bedrijven waarschuwen voor deze mails. Bekijk goed of het e-mailadres overeenkomt met het adres van de eigen CEO. Neem daarnaast zelf contact op met KPMG en controleer de opdracht.

Bron:

Gerelateerd