De Fraudehelpdesk meldt dat zij klachten hebben gekregen over een factuur van het (vermoedelijk) Tsjechische bedrijf Reverso. De ontvanger van deze factuur zou naar een sekslijn hebben gebeld.

De moet volgens de factuur € 90,- betalen voor het bellen naar een sekslijn. De melders geven aan niet naar een dergelijk nummer te hebben gebeld.

Vergelijkbare brief

Een aantal personen zegt al eerder een vergelijkbare brief te hebben ontvangen van WRS Ink en RMS. Voor de facturen van RMS hebben wij eerder gewaarschuwd.

Belangrijke gegevens ontbreken

Opvallend is dat veel gegevens die op een normale, betrouwbare factuur staan hier ontbreken. Denk daarbij aan een KvK-nummer en een BTW-nummer. Ook ontbreken de volledige naam en het adres van de afzender. Wel staat er een Tsjechisch postbusnummer op de brief.

Advies: stuur een verweer

Heb je niet naar het nummer gebeld, maar toch een factuur ontvangen? Dan heb je de mogelijkheid een verweer te sturen naar het e-mailadres dat in de brief genoemd wordt. Betaal in ieder geval (nog) niet. Een voorbeeld van zo’n verweer kun je vinden op de site van ConsuWijzer. Je moet de brief nog wel even aanpassen aan jouw situatie.

Geen garantie

Het sturen van zo'n verweerbrief is geen garantie om van vervolgbrieven af te zijn. Zelfs mensen die wél betaald hebben krijgen soms alsnog een aanmaning in de bus.

Bron: fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd