Opgelicht?!

meer NPO...
 • Nepfactuur voor telefoonseks in omloop

  Momenteel doet een brief de ronde waarin je wordt gevraagd te betalen voor telefoonseks. De Fraudehelpdesk waarschuwt voor deze brief.

  Bij de Fraudehelpdesk zijn de afgelopen tijd diverse meldingen binnengekomen over de brief. De afzender is RMS uit Tsjechië. In de brief staat dat op een bepaalde datum naar een telefoonnummer is gebeld. Dit zou een sekslijn zijn. De kosten voor dit gesprek bedragen maar liefst € 90,-.

  Haast bij betaling

  In de brief staat dat het openstaande bedrag binnen acht dagen voldaan moet worden. Gebeurt dit niet, dan kan dit leiden tot 'bijbehorende gevolgen' voor de ontvanger.

  Opvallend telefoontje

  Mogelijk zijn mensen die de brief hebben ontvangen gebeld op het tijdstip dat genoemd wordt in de brief. In dit gesprek is gevraagd naar adresgegevens. Daardoor komt het telefoonnummer dat genoemd wordt mogelijk voor in het maandelijkse beloverzicht van de ontvanger.

  Advies

  Bewaar de brief als je deze hebt gekregen. Neem contact op met je provider en controleer met hen wat er is gebeurd op het tijdstip dat in de brief staat. Is er telefonisch contact geweest? Zo ja, vraag dan welke kosten hiervoor in rekening zijn gebracht. De Fraudehelpdesk heeft inmiddels signalen ontvangen dat de € 90,- ook via de provider in rekening wordt gebracht.

  Heb jij dit ook meegemaakt? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk.


  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant