Het nieuwe jaar is in zicht en oplichters maken daar misbruik van. Zo gebruiken ze het als excuus om contributie te vragen uit naam van een sportvereniging. De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een valse mail die hierover rondgaat.

De oplichters hackten het e-mailadres van een sportvereniging en verstuurden zo een bericht naar alle leden waarin ze hen verzochten de contributie over 2019 te betalen.

'Nieuwe procedure'

Via een link in het bericht werden de gedupeerden naar een iDEAL-achtige pagina gestuurd om het bedrag over te maken. Ook de leden die het bedrag automatisch laten afschrijven en degenen die het geld al hadden overgemaakt, moesten via de link betalen. Dit was zogenaamd een nieuwe procedure. Eventuele dubbel betaalde contributie zou vanzelf worden teruggestort. In werkelijkheid ging het geld naar de rekening van de oplichters.

Advies

Als je e-mailaccount door meerdere mensen gebruikt wordt - zoals bij een vereniging gebeurt – adviseert de Fraudehelpdesk voor een sterk wachtwoord te kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zin die voor iedereen goed te onthouden is. Vervang deze wel regelmatig.

Bron:

Gerelateerd