De Fiscale Opsporing- en Inlichtingendienst (FIOD) heeft afgelopen vrijdagavond een inval gedaan in de woning van ex-Eurocommercebaas Ger V. in Gorssel. Daarbij zijn V., zijn vrouw zoon en dochter aangehouden.

Volgens woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket van justitie hebben de inval en aanhoudingen te maken met een 'lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte'. Meer zegt de woordvoerder op dit moment niet over de zaak te kunnen zeggen.

Fraude en oplichting

V. is eind 2016 tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor faillissementsfraude en oplichting. Zijn zoon kreeg een jaar cel omdat hij met zijn vader samenspande in de verkoop van Stal Eurocommerce in Lochem. In die stal zaten dure springpaarden, die voor miljoenen onder de werkelijke waarde van vader op zoon in eigendom overgingen. Eén van de paarden is London. Hiermee won ruiter Gerco Schröder twee keer zilver op de Olympische Spelen in 2012. De vrouwen van vader en zoon werden destijds vrijgesproken.

Hoger beroep

V. is na zijn veroordeling in hoger beroep gegaan. Woensdag is er een regiezitting in het gerechtshof in Zwolle. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep dient waarschijnlijk pas in 2019.

Terugbetaling van ruim 11 miljoen

Afgelopen juli werden V. en zijn zoon door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 11 miljoen euro aan de Nederlandse staat. Volgens de rechtbank hadden zij dit geld verkregen via faillissementsfraude en valsheid in geschrifte rond de val van vastgoedreus Eurocommerce.

Bron:

Gerelateerd