Er gaat op Facebook een bericht rond, dat verwijst naar een nepsite van nu.nl. Op de pagina staat dat je een Samsung tv kunt kopen voor slechts € 5,-. Pas op: de officiële website heeft niets met de scam te maken.

De titel van het valse bericht is: 'Samsung verkoopt in Nederland 5.000 Samsung-tv's voor slechts €5/stuk!'

Samsung-tv

Ook jij kunt een Samsung tv voor slechts € 5,- krijgen, zo stellen criminelen. Hiervoor dien je op de link 'officiële promotie' te klikken. Je wordt doorverwezen naar een valse website, waar je vier simpele vragen moet beantwoorden.

Algemene voorwaarden

Je wordt gevraagd enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit niet! In de algemene voorwaarden staat dat je toestemming geeft om de gegevens door te verkopen aan derden. Deze organisaties mogen zowel via e-mail als telefonisch contact met jouw opnemen voor diverse acties.

Wanneer je deze informatie toch geeft en doorklikt, kom je op weer een andere pagina terecht. Hier kun je aan 'Apple's wheel of Fortune' draaien. Vervolgens dien je te bellen naar het klantencentrum van Samsung in Nederland. De tarief van deze dienst is 90 cent per minuut. Er worden tijdens het gesprek 300 quizvragen gesteld. Hierdoor kunnen de kosten voor jou flink oplopen.

Samsung of Apple?

De fraudeurs achter deze e-mail zijn niet helemaal secuur te werk gegaan. Ze schrijven op de nepsite over een Samsung tv, terwijl je later een iPhone 7 kunt winnen.

Advies

Klik niet op de link en doe vooral niet mee aan de actie! Wij raden aan het bericht op Facebook te negeren en zeker niet te delen.

Gerelateerd