De beheerder van Doneerfonds.nl, Patrick Ho uit Rotterdam, is overladen met doodsbedreigingen. Aanleiding is een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. De eigenaar stopt per direct met de site en heeft een afspraak gemaakt bij de politie.

Doneerfonds.nl raakte in opspraak nadat er een valse inzamelingsactie op de site verscheen voor de nabestaanden van het bakfietsdrama in Bussum. Hierbij kwam een jonge moeder om het leven. De eigenaar van de site werd voor de actie verantwoordelijk gehouden, maar beweerde niets met de actie te maken te hebben.

'Onze prioriteit ligt nu in het correct afhandelen van vragen van donateurs en het helpen van de politie bij de opsporing', laat de eigenaar van Doneerfonds.nl weten. De site en alle inzamelingsacties zijn inmiddels offline gehaald.

De 2000 euro die via het doneerfonds zijn overgemaakt, wordt teruggestort aan de donateurs.

Crowdfunding in Nederland

Het aantal initiatieven met voor financiering via crowdfunding groeit. In Nederland is via crowdfunding vorig jaar 424 miljoen euro opgehaald. 29 procent meer dan in 2018, toen de totale opbrengt 329 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit cijfers van de website Crowdfundingcijfers.nl, dat sinds 2011 de ontwikkeling van crowdfunding in Nederland in kaart brengt.

In Nederland werden vorig jaar voor het eerst meer dan 10.000 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. Steeds meer mensen zetten crowdfunding in voor de financiering van een persoonlijke wens of voor een goed doel.

Lees ook:

Bron: AD