In een e-mail van 'Ziggo' die nu rondgaat staat dat je van een mooie aanbieding kunt profiteren. Aangezien het bedrijf je al klant waardeert, zou je zes maanden lang €15,- korting krijgen. Dit klinkt misschien als een aantrekkelijke aanbieding, trap er niet in!

In het bericht staat het volgende geschreven: 'U hoeft alleen uw creditcardgegevens in te vullen en uw persoonlijke gegevens te bevestigen.' Op dit moment zouden er alarmbellen moeten gaan rinkelen.

Persoonlijke gegevens en creditcardgegevens

Door de aangegeven handelingen te verrichten en op de link in de e-mail te klikken, zou je de korting kunnen ontvangen. Ga hier niet in mee! De link verwijst naar een website waar je moet inloggen en naar je persoonlijke gegevens en je creditcardgegevens gevraagd wordt. Met deze informatie hebben de criminelen achter het bericht zowel toegang tot jouw creditcardrekening als je account bij Ziggo. Daarnaast zal je de korting niet ontvangen.

Voorkom een lege rekening

Gooi dit bericht onmiddellijk in je prullenmand. Zo voorkom je dat de afzender van de e-mail jouw creditcardrekening kan plunderen en criminele activiteiten met jouw gegevens kan uitvoeren.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd