Heb je een e-mail uit naam van Apple ontvangen waarin staat dat je Apple ID wordt uitgeschakeld, let dan goed op! Momenteel zijn er weer phishingmails uit naam van het bedrijf in omloop.

In het bericht staat dat Apple uit voorzorg veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Je Apple ID zou worden uitgeschakeld 'wegens een IP-adres dat niet herkend wordt'.

Herstel je Apple ID

Volgens de e-mail dien je een verificatie procedure te doorlopen om te voorkomen dat je Apple ID wordt uitgeschakeld. Deze procedure start wanneer je op de button 'Herstel uw ID' in het bericht klikt. Ga hier niet op in.

Trap er niet in!

Hoewel de lay-out van het bericht niet van echt te onderscheiden is, wordt bij het lezen van de mail direct duidelijk dat het een valse e-mail betreft. Het bericht staat vol met slordige taalfouten. Bovendien blijkt dat het e-mailadres van de afzender niet van Apple is. De mail komt van criminelen die jouw inloggegevens in handen proberen te krijgen.

Meld het bij Apple

Op de officiële site van Apple staat vermeld hoe je een vals bericht als deze kunt herkennen. Heb je zo’n e-mail ontvangen? Dan vraagt het bedrijf dit door te sturen naar een van de e-mailadressen die op de website vermeld staan.

Meer weten? Lees hier ons artikel over phishing

Gerelateerd