Let op! Er is een valse e-mail in omloop uit naam van Triodos. In het bericht staat dat je je Triodos Bankieren moet updaten. Ga hier niet in mee, het is phishing.

Volgens de afzender van de e-mail hebben er allerlei veranderingen plaatsgevonden bij de bank. Zo zou er nu naam/nummer-check zijn, een veiligheidsmaatregel waar Opgelicht?! aan heeft bijgedragen.

Beangstigende boodschap

Je ontvangt het bericht zogenaamd omdat je je Triodos Bankieren nog moet updaten. Doe je dit niet op tijd, dan kun je onder andere geen geld overmaken. Laat je niet misleiden door deze beangstigende boodschap. Door op de link in het bericht te klikken zou je je account kunnen updaten. Doe dit niet!

Phishingsite

De link verwijst naar een phishingsite waar naar je inloggegevens gevraagd wordt. Met deze gegevens kunnen de criminelen achter de e-mail bij jouw bankrekening. Je kunt de URL van de valse website zien als je met je muis over de link gaat (zie afbeelding). Het is zichtbaar dat deze URL niet overeenkomt met die van Triodos. De bank heeft niets met dit bericht te maken.

Stuur ons je valse e-mails door

Verwijder deze e-mail onmiddellijk en voorkom dat jouw persoonlijke informatie in handen van vreemden terechtkomt. Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl. Zo kunnen we anderen blijven waarschuwen voor gevaarlijke berichten.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd