Opnieuw doen verschillende e-mails de ronde, waarin SNS-klanten worden verzocht een nieuwe digipas aan te vragen. Trap er niet in! Dit zijn phishingmails.

Volgens één van deze e-mails is uit administratie gebleken dat de ontvanger nog geen gebruik maakt van de nieuwe digipas, een apparaatje voor internetbankieren. Opvallend is dat in het bericht staat dat de huidige digipas vervalt op op 27 maart, terwijl de e-mail is verstuurd is 11 april. In een andere variant staat dat de bank vanaf 1 mei van start gaat met de nieuwe digipas (2.0).

Klik niet op link

Een nieuwe digipas zou aangevraagd kunnen worden via een link in het bericht. Klik hier niet op! Je komt terecht op een nagemaakte website. Daar proberen oplichters je persoonlijke informatie te ontfutselen. Deze e-mails kunnen de prullenbak in en als spam worden gemarkeerd.

Meer weten over valse e-mails?

Opgelicht?! heeft een overzicht gemaakt van de soorten valse e-mails die verstuurd worden. Naast het overzicht vind je op deze pagina tips over hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van valse e-mails.

Gerelateerd