Volgens een bericht van 'Rabobank' heeft iemand geprobeerd periodiek geld van je rekening af te schrijven. De eerste afschrijving zou vandaag plaatsvinden. Trap hier niet in! Het is een phishingmail.

De e-mail is zogenaamd verstuurd om te controleren of jij op de hoogte bent van de afschrijving. Als dit niet het geval is, kun je het geld terugboeken via Rabo Internetbankieren. Dit doe je door op de link in het bericht te klikken.

Slinkse truc

De link verwijst naar een website waar om je rekeningnummer gevraagd wordt. Daarnaast moet je je pasnummer doorgeven. Door gebruik te maken van je Rabo Scanner zou je een inlogcode krijgen, waarna je kunt checken of de periodieke afschrijving klopt. Ga hier niet in mee! Dit is enkel een slinkse truc waarmee de criminelen achter de e-mail toegang tot jouw bankrekening willen krijgen.

Herken valse e-mails

Dit is een phishingmail die leidt naar een phishingsite. Rabobank heeft hier niets mee te maken. Je kunt dit onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Deze komt niet overeen met het adres van de echte bank. Daarnaast is ook de URL (in de adresbalk) niet overeenkomstig met die van Rabobank. Wil je meer tips lezen over het herkennen van een valse e-mail? Dat kan hier.

Onmiddellijk verwijderen

We raden je aan deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Zo voorkom je dat er criminele praktijken met jouw bankgegevens gaan plaatsvinden.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd