Er is een e-mail in omloop uit naam van Rabobank waarin staat dat je je betaalpas dient te vervangen. Let goed op! Dit is een valse e-mail waarmee criminelen je bankpas proberen te stelen.

Je wordt in het bericht aangesproken met je naam. We waarschuwden eerder voor gepersonaliseerde berichten uit naam van de bank. Laat je niet misleiden! Er staat in de e-mail geschreven dat de nieuwe betaalpas je beter zou beschermen tegen internetfraude. Dit is niet het geval, het bericht is zelf frauduleus.

Oplichters stelen bankpas

Je zou de nieuwe bankkaart nog een week gratis kunnen ontvangen, hierna zal je ervoor moeten betalen. Je kunt de nieuwe pas zogenaamd aanvragen door op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! De link verwijst naar een phishingsite waar naar je gegevens gevraagd wordt. Daarnaast dien je je 'oude' betaalpas op te sturen. Als je dit doet, zullen de oplichters achter het bericht je bankpas stelen. Je ontvangt geen nieuwe pas. Daarnaast kunnen de gegevens die je gedeeld hebt, voor frauduleuze praktijken gebruikt worden.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder deze e-mail onmiddellijk. Zo voorkom je dat bankrekening geplunderd wordt. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Lees dan ons artikel over het herkennen van valse e-mails.

Gerelateerd