Er is een e-mail in omloop uit naam van Rabobank. In het bericht word je verplicht een nieuwe betaalpas aan te vragen.

Dit is volgens de afzender nodig aangezien deze nieuwe pas vernieuwde technologie bevat. Je moet eerst je oude pas inleveren voordat je de nieuwe kunt ontvangen.

Deel je gegevens niet

Door op de link in de e-mail te klikken kun je je nieuwe betaalpas aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar een website die is opgemaakt in stijl van Rabobank. Op deze pagina dien de gegevens van je betaalpas in te voeren. We raden je ten zeerste af dit te doen. Vervolgens moet je je persoonsgegevens invullen. Hier geldt hetzelfde advies: deel je gegevens niet.

Hengelen

De volgende stap is het kiezen van een nieuwe pincode. Dit zou Rabobank je niet op deze manier laten doen. De laatste stap van het aanvragen van je nieuwe betaalpas heeft te maken met je oude bankpas. Er wordt je gevraagd de oude pas op te sturen naar een adres in Leiden. Als je dit doet zal de afzender van de e-mail je pas uit de brievenbus van dit adres hengelen.

Duidelijk phishing

Het is duidelijk zichtbaar dat dit bericht phishing is. De opmaak van de e-mail en de spelfouten in het bericht verraden dat hier oplichters achter zitten. Daarnaast werken de linkjes op de website niet en is de pagina onaf. De Rabobank heeft niets met de e-mail te maken.

Advies

Ons advies: verwijder dit bericht onmiddellijk. Meer weten over bankpasphishing? Lees het hier.

Gerelateerd