Heb je een e-mail ontvangen over een verouderde betaalpas die afkomstig lijkt te zijn Rabobank? Wees dan alert! Je hebt een phishingmail ontvangen.

In de e-mail staat geschreven dat je je rabomail een tijd niet geopend hebt. Om deze reden zou je een belangrijk bericht gemist hebben. In het bericht zou je kunnen lezen dat je een nieuwe pinpas aan moet vragen.

Bangmakerij

Je zou de betaalpas voor 18 mei gratis kunnen aanvragen, hierna zullen er kosten in rekening worden gebracht. Het is daarnaast ook mogelijk dat je oude betaalkaart buiten werking zal worden gesteld. Laat je hier niet door bang maken! Op deze manier probeert de afzender van de e-mail je op de link in het bericht te laten klikken.

Rekening plunderen

Via deze link zou je de nieuwe pas kunnen aanvragen. Klik hier niet op. Je zal terechtkomen op een valse website waar criminelen naar je bankgegevens zullen vragen. Ook vragen ze naar je pincode. Vervolgens zullen ze je vragen je oude kaart op te sturen. Met je gegevens en kaart in handen, kunnen deze oplichters je rekening plunderen.

Naar de prullenmand

Heb je deze e-mail ontvangen? Gooi het dan onmiddellijk in de prullenmand. Zo houd je je geld en gegevens in eigen zak.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd