Er gaat momenteel een e-mail rond die zogenaamd van ING afkomstig is. In het bericht staat dat de bank veel bezig is met het beveiligen van hun Mobiel Bankieren App. De e-mail lijkt hierdoor misschien veilig, het tegendeel is waar.

Volgens het bericht moet je je Mobiel Bankieren App updaten aangezien je nog een verouderde versie van de app gebruikt. Je zou de update binnen een week moeten uitvoeren. Deze urgente boodschap is enkel een oplichtingstruc die criminelen gebruiken om je bang te maken. Trap er niet in!

Valse website

Als je op de link in de e-mail klikt kom je op een valse website terecht waar een inlogscherm openstaat. Vul hier niets in! Door hier je persoonlijke informatie te delen kunnen criminelen toegang krijgen tot jouw bankrekening.

Niet van ING

Door met je muis over de link heen te gaan (zie afbeelding) kun je zien dat deze link niet van de echte bank is. Ook het e-mailadres van de afzender komt niet overeen met die van ING.

Naar de prullenmand

Kortom: dit is een onveilige e-mail. Naar de prullenmand ermee! Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Wil je meer informatie over het herkennen van valse e-mails? Check dan ons artikel hierover.

Gerelateerd