Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die fraudeurs uit naam van ING verzenden. Hierin staat dat je je gegevens moet bijwerken. Al eerder waarschuwden wij voor deze e-mail. Doe er niet aan mee!

In het bericht staat dat je betaalpas geblokkeerd is vanwege 'recentelijke verdachte ondernemingen die zijn geregistreerd door de beveiligingsserver van het ING Fraudedesk.'

Beveiligde zone

Volgens de e-mail heeft de bank je betaalpas en je huidige account in een 'beveiligde zone’ geplaatst om verdere frauduleuze activiteiten te voorkomen. Om deze blokkade op te heffen moet je zogenaamd je 'Mijn ING Online' bijwerken. Ook zou je een nieuwe betaalpas moeten aanvragen. Dit kun je doen wanneer je op de button in het bericht klikt. Nogmaals: doe dit niet!

Phishing

Achter de mail schuilen criminelen die op slinkse wijze aan je gegevens willen komen. Op deze manier proberen ze je geld afhandig te maken. De bank zal nooit op deze manier naar je gegevens vragen. Heb je deze e-mail ontvangen? Dan adviseren wij je hem direct te verwijderen. Mocht je twijfels hebben aan de echtheid van een dergelijke mail, dan kun je contact opnemen met ING via de contactpagina op de officiële website.

Meer weten? Lees ons artikel over phishing.

Gerelateerd