Heb je een e-mail uit naam van International Card Services (ICS) ontvangen waarin staat dat er mogelijk misbruik is gemaakt van je creditcard? Let op! Het is phishing.

Uit controle zou gebleken zijn dat er mogelijk geprobeerd is misbruik te maken van je creditcard. Je kaart is daarom 'tijdelijk beperkt'. Om dit ongedaan te maken, dien je je gegevens te verifiëren. Dit kun je doen door op de bijgevoegde link te klikken. Trap er niet in!

Link verwijst naar een nepsite

Wanneer je op de link in het bericht klikt, wordt je verwezen naar een website met dezelfde huisstijl als die van de officiële website van ICS. Dit is een valse site. Dit kun je zien aan de URL (in de adresbalk). De link verwijst namelijk niet naar de echte site van International Card Services.

Verwijder het bericht!

Op de nepsite wordt je gevraagd in te loggen. Doe dit niet! Je inloggegevens komen in verkeerde handen terecht. ICS stuurt deze e-mails niet. Heb je dit bericht ook ontvangen? Verwijder het dan direct uit je mailbox. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan hier ons artikel over phishing.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like Opgelicht?! op Twitter en Facebook.

Gerelateerd