Pas goed op als je een mailtje krijgt waarin 'International Card Services' (ICS) je vraagt je berichtenbox te activeren. Het gaat om een phishingmail. Bij Opgelicht?! stromen momenteel de meldingen over dit bericht binnen.

De afzender van de e-mail schrijft onder meer het volgende: 'Uit ons systeem is gebleken dat uw e-mailadres nog geen gebruik maakt van ICS berichtenbox. Vanaf april 2019 versturen wij de berichten enkel nog digitaal in uw berichtenbox'.

Link naar nepsite

In het bericht staat een link naar een pagina waarop je de berichtenbox zogenaamd kunt activeren. Je denkt dat je terechtkomt op een website van ICS, maar dit is niet zo. De website is nagemaakt en de URL wijkt af van de officiële ICS-site. Alle gegevens die je op de valse site invult, worden doorgestuurd naar criminelen.

Tip: voer zelf URL in

ICS zal nooit vragen via een link in een e-mail direct in te loggen, gegevens te wijzigen of door te geven. Wil je inloggen? Open dan altijd zelf een nieuw tabblad in uw webbrowser en ga naar icscards.nl om veilig in te loggen. Meer tips over het herkennen van nepmails kun je op de website van het creditcardbedrijf vinden.

Gerelateerd