Opnieuw krijgt Opgelicht?! veel meldingen binnen over een e-mail die is verzonden uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

De e-mail bevat een derde aanmaning over een verkeersboete die je al eerder ontvangen zou hebben. Je hebt de boete gekregen omdat je te hard zou hebben gereden op de snelweg. Voor aanstaande vrijdag dien je de boete betaald te hebben. Trap hier niet in! Je hebt met een valse e-mail te maken.

Toegang ontzegt

Als je het bedrag vrijdag nog niet hebt overgemaakt, wordt je de toegang tot je rekening en geld ontzegt. Deze beangstigende woorden zijn enkel een oplichtingstruc om je in de val te lokken. Ga hier niet in mee.

Vals rekeningnummer

Je dient het geld over te maken naar het rekeningnummer dat in de e-mail staat aangegeven. Dit rekeningnummer is niet van het CJIB. Bovendien zouden zij je nooit boetes of aanmaningen per e-mail sturen.

Gooi bericht weg

Heb je deze e-mail ontvangen? Gooi het dan direct weg. Heb je de boete al betaald? Neem dan contact op met de politie.

Valse e-mail

Bij Opgelicht?! krijgen we vaak meldingen binnen over valse e-mails. Denk je ook een valse e-mail ontvangen te hebben? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl. Op die manier kunnen wij anderen waarschuwen.

Gerelateerd