Heb je een e-mail ontvangen uit naam van bol.com over je bestelling van een opblaasbaar bubbelbad? Let dan op! Je hebt een valse e-mail in je mailbox.

In het bericht staat dat je een jacuzzi hebt gekocht, hiervoor zou je in totaal €0,- moeten betalen. Het bubbelbad ligt zogenaamd voor je klaar. Je hoeft enkel op bevestigen te klikken om het te ontvangen. We adviseren je dit niet te doen!

Deel je informatie niet

Als je op 'bevestigen' klikt, kom je op een website terecht waar je een aantal vragen over jacuzzi’s gesteld worden. Vervolgens wordt naar je gegevens gevraagd. We adviseren je deze persoonlijke informatie niet te delen.

Gegevens doorverkopen

Onderaan de pagina kun je lezen dat je het bubbelbad niet kunt winnen. Daarnaast staat in de algemene voorwaarden dat deze winactie georganiseerd is door een marketingbureau. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan de sponsoren van de actie. Deze sponsoren willen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Voorkom spam

Voorkom een mailbox vol spam en verwijder deze e-mail. Wil je meer tips om spamberichten te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd