Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je een dure drone hebt aangeschaft bij de Apple Store. Laat je niet bang maken! Het is een valse e-mail.

In het Engelstalige bericht kun je lezen dat je een drone hebt gekocht ter waarde van 479,50 dollar, dat is omgerekend ongeveer 410 euro Je kunt de bestelling bekijken door op de button in de e-mail te klikken. Je kunt er ook voor kiezen de bestelling te annuleren, dit zou je zogenaamd moeten doen door op de link in het bericht te klikken.

Klik niet

Klik op geen van de twee opties! Beiden verwijzen naar een valse website waar naar je inloggegevens bij Apple gevraagd wordt. De criminelen achter de e-mail willen je laten geloven dat je een drone hebt gekocht zodat ze vervolgens bij gegevens kunnen. De oplichters krijgen zo toegang tot jouw account bij Apple. Ook kunnen ze inloggen op andere websites, als je daarvoor dezelfde inloggegevens gebruikt.

Verwijder onmiddellijk

Laat je niet misleiden en verwijder dit bericht onmiddellijk. Zo houd je je gegevens op de meest veilige plaats: bij jezelf. Wil je meer weten over phishing? Lees het in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd