De politie heeft afgelopen dinsdag drie mensen aangehouden die verdacht worden van beroving via babbeltrucs. De drie Roemenen wisten in januari en februari meerdere keren sieraden van bejaarde slachtoffers te stelen.

Nepsieraden

De slachtoffers deden in Den Haag aangifte van de diefstal. De verdachten, twee vrouwen en een man, zouden hun slachtoffers vanuit de auto benaderd hebben. Een van de vrouwen vroeg de weg naar het ziekenhuis, waarna het slachtoffer als dank 'gouden' sieraden kreeg. Terwijl deze nepsieraden door de vrouwen werden omgehangen, stalen de dieven de sieraden die de slachtoffers al om hadden.

Weg naar het ziekenhuis

De politie kon de drie inrekenen toen de verdachten afgelopen dinsdag in Rotterdam vanuit de auto meerdere mensen aanspraken. Niemand werd beroofd maar achteraf verklaarden de aangesproken personen dat een van de vrouwen in de auto de weg vroeg naar het ziekenhuis.

Al eerder betrokken

Uit verder onderzoek bleek het drietal al in 2013 en 2014 betrokken te zijn geweest bij eenzelfde incidenten. Vermoedelijk verbleven de daders in België en kwam zij telkens terug naar Nederland om mensen te beroven.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd