Vorige week stond een Arnhemmer terecht voor het oplichten van bejaarden. Vandaag bericht de Gelderlander dat diens broer op basis van dezelfde verdenking voorlopig ook achter tralies blijft. Momenteel is een derde broer nog op vrije voeten, hoewel hij met dezelfde oplichtingszaken in verband wordt gebracht. 

Het OM verdenkt de broers van het stelen van duizenden euro’s van verschillende slachtoffers. De broers deden zich voor als politieman of iemand die de stroom op kwam meten, om vervolgens de nietsvermoedende slachtoffers te bestelen. Alle slachtoffers zijn boven de tachtig en de gestolen bedragen lopen op tot soms wel twintigduizend euro.

Negentien strafzaken

De man die zich vorige week moest melden bij de rechtbank was in afwachting van de behandeling van negentien strafzaken. Een uitspraak moet nog volgen, maar hij blijft tot dat moment vastzitten. Zijn broer, die nu ook achter slot en grendel zit, heeft een strafblad waaruit blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor oplichting met babbeltrucs. Hij zal op 15 november voorkomen. 

Bron: De Gelderlander