Jouw DPD-pakket zou op 21-03-2024 zijn aangekomen, maar is opgeschort vanwege een onjuist afleveradres. 

Hoewel je DPD-pakket zogenaamd wordt teruggestuurd, dien je wel de betaling van de bezorgkosten aan huis (2,12 euro) en verzending van het pakket te bevestigen via de link. 

DPD laat weten op zijn website dat de pakketvervoerder nooit vraagt om vooraf geld over te maken, tenzij je een pakket verwacht uit het Verenigd Koninkrijk waar je nog invoerrechten voor moet betalen. Als dit het geval is, dan zal DPD een mail sturen met een 14-cijferig pakketnummer. Voer deze voor de zekerheid in op de Track & Trace van DPD, zodat je weet dat het legitiem is. 

Valse DPD-mail Bron: Fraudehelpdesk

Klik nooit op een onbekende link

DPD laat op zijn website weten: “Klik nooit op de links in nepberichten”. Zo kan het voorkomen dat je apparaat wordt geïnfecteerd met malware of je wordt naar een valse DPD-website gestuurd waar je enkele gegevens dient in te vullen. 

Voorkom dat je wél op een valse link drukt en blijf via onze Opgelicht?!-app op de hoogte van phishing namens pakketvervoerders (voor Android en iOS). 

Valse DPD-afzender

DPD laat weten alleen berichten te versturen met ‘@dpd.nl’ in de afzender. Het is dus altijd raadzaam om eerst te checken waar een mailbericht vandaan komt.

Heb je de valse afzender over het hoofd gezien en toch de bezorgkosten betaald? Neem dan direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

Lees ook