Twee leden van de Delftse rapgroep Scheme015 zijn vandaag opgepakt. Ze zouden bij 18 leveranciers spullen als whiskey, zalm, hoekbanken en gereedschap hebben besteld zonder ooit een cent te betalen.

Bestellingen

De broers van 26 en 30 jaar oud zijn door politieteams in Amsterdam en Capelle aan den IJssel van hun bed gelicht. De politie denkt dat de broers voor minimaal 46.000 euro aan spullen hebben besteld bij achttien leveranciers uit de Haagse regio.

Telefoonnummer

De spullen waren afgeleverd bij een pand in Scheveningen. Op de deur hing een briefje met een telefoonnummer voor de bezorger. Nadat de leverancier belde, kwam een persoon de bestelling ophalen. Door die persoon werd de rekening nooit betaald.

Zalm en whiskey

In totaal bezorgden achttien leveranciers op deze manier 200 flessen whiskey, gerookte zalm, hoekbanken, gereedschap, muziekapparatuur, usb-sticks en toiletpapier af bij verschillende panden, allen met een briefje op de deur.

Vals KvK-nummer

De verdachten gebruikten volgens de politie bedrijfsgegevens van nietsvermoedende ondernemingen, die de rekeningen uiteindelijk ontvingen. De Delftenaren zouden zelfs websites hebben gemaakt en daarop een bedrijfsnummer van de Kamer van Koophandel hebben vermeld.

Malware

Ook zouden de twee rappers mailtjes met virussen hebben rondgestuurd, waarmee ze de ontvangers geld probeerden te ontfutselen. Het virus manipuleerde de software voor internetbankieren, maar dat werd tijdig opgemerkt door de banken, waarop de software weer werd hersteld.

In de huizen van de mannen vonden agenten spullen terug die bij de leveranciers waren besteld. De broers zijn volgens de politie eerder aangehouden voor vergelijkbare misdaden.

Bron: AD.nl (22-05-2015)

Afbeelding: iStockphoto

Gerelateerd