Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft meldingen ontvangen over de webwinkel smuz.nl. Bestel hier niet!

De sneakerwebshop ziet er op het eerste gezicht erg betrouwbaar uit. Toch meldt het LMIO: “Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.”

Bevindingen van de politie dat smuz.nl malafide is

  • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
  • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel (KVK) nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
  • Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres.
  • Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
  • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd. Dit is te mooi om waar te zijn.
  • De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels.
  • De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.

Meer tips over hoe je erachter komt dat een webshop malafide is? Ontdek het hier. Meldingen ontvangen over webshops waar jij absoluut je geld niet moet uitgeven? Schakel ‘Webshop Alerts’ aan in onze gratis Opgelicht?!-app en blijf via pushberichten op de hoogte van actuele malafide webshops (voor Android en iOS).

De politie laat weten dat de website inmiddels staat vermeld in de lijst met malafide handelspartijen. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

Lees ook