Er gaat een valse e-mail rond uit naam van 'Het postkantoor', waarin staat dat er vijf Android-tablets worden weggegeven. Pas op! Dit is een misleidende winactie.

De tablets worden volgens de e-mail uitgereikt aan de vijf meest loyale leden. Het is nietduidelijk of je daadwerkelijk bent geselecteerd. 'Als u niet één van de gekozen leden bent, kunt u deze e-mail negeren', zo schrijven criminelen.

Duur abonnement

Via een link in de tekst kom je terecht op een website, waarop je jouw deelname kunt bevestigen. Je dient hier je e-mailadres en achternaam in te vullen. Vervolgens vragen de fraudeurs je jouw creditcardnummer en geboortedatum te geven.

Let op: na het invullen van alle gegevens zit je voor vijf dagen vast een gratis abonnement bij een datingsite Serious Dating. Wanneer je het abonnement niet stopzet, wordt dit na vijf dagen automatisch met een maand verlengd. De kosten zijn vijftig euro per maand. Dit staat in de kleine lettertjes, die pas zichtbaar zijn als je naar beneden scrolt op de pagina. Ook valt daar te lezen dat er helemaal geen tablet wordt weggegeven. Wel zou tweemaal per jaar een cadeaubon van 1000 euro worden verloot.

Advies

Lees algemene voorwaarden altijd goed door. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo.

Gerelateerd