In deze sms maken oplichters je wijs dat een overboeking van 1.275 euro is mislukt. Als de betaalopdracht niet bekend voorkomt, kun je bellen naar de Fraudehelpdesk.

De sms is afkomstig van een Nederlands telefoonnummer: ‘+31 6 47934700’. Dit is opmerkelijk, want bij een officieel Rabobank-bericht hoort bij de afzender ‘Rabobank’ te staan, laat Rabobank woordvoerder Guido Groot weten. Daarnaast is het nummer van de Fraudehelpdesk vervalst. Het nummer dat de oplichters gebruiken is ‘020 2504293’, terwijl het echte nummer van de Fraudehelpdesk ‘088 - 7867372’ is.

Valse sms Rabobank

Onbekende telefoonnummers

Als je belt naar de valse telefoonnummers, kun je iemand aan de telefoon krijgen die je geld afhandig maakt of vraagt naar je (persoonlijke) gegevens. Het kan ook voorkomen dat het een duur betaalnummer is. Phishing per sms heet ook wel smishing.

Wees alert op spoofing 

Criminelen kunnen het laten lijken alsof ze met een Nederlands telefoonnummer bellen of berichten, terwijl zij zich helemaal niet in Nederland bevinden. Dit valt onder spoofing. Voorkomen dat je met een dure telefoonrekening komt te zitten? Download onze gratis Opgelicht?!-app en blijf via pushberichten op de hoogte van actuele phishingberichten (te downloaden via de App Store en Play Store),

Betrouwbare Rabobank nummers

Twijfel je of een bericht betrouwbaar is? Zoek de officiële website van Rabobank zelf op via de webbrowser van je apparaat. Op hun website vind je verschillende manieren om contact op te nemen met de bank. 

Gebeld naar het nepnummer

Heb je gebeld naar het nepnummer? Neem direct contact op met de Rabobank voor de juiste hulp en blokkeer het nummer op je telefoon.

Lees ook