Vorige week werd bekend dat de gegevens van 89.000 Nederlandse Facebookgebruikers in handen zijn gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Facebook heeft vandaag een link vrijgegeven waarmee je kunt controleren of jouw gegevens ook zijn gelekt.

Via onderstaande link kun je controleren of jouw gegevens in handen zijn gekomen van het onderzoeksbureau. Let op! Dit werkt alleen als je bent ingelogd met je Facebookaccount.

Check hier of jouw gegevens in handen zijn gekomen van Cambridge Analytica

Op de pagina is niet alleen te zien of jouw data is gebruikt, maar ook of iemand in je vriendenlijst heeft meegedaan aan de persoonlijkheidstest waarmee de gegevens zijn verzameld.

Wat is er gebeurd?

Facebook liet vorige week weten dat de gegevens van tientallen miljoenen Facebookgebruikers in handen zijn gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Hieronder ook de gegevens van ruim 89.000 Nederlanders. De zaak zorgde voor veel ophef over de gebrekkige privacybeveiliging bij Facebook. Cambridge Analytica speelde een kwalijke rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Het bedrijf zou de persoonlijke informatie hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken.

Wil je meer weten? Lees hier meer over privacayschandaal bij Facebook.

Gerelateerd