Meerdere inwoners van Bussum hebben een brief ontvangen van een incassobureau, waarin stond dat ze een bedrag van enkele een kleine zevenhonderd euro over moeten maken. Als ze dat niet deden zou een deurwaarder voor de deur staan.

De slachtoffers kregen een blanco envelop zonder postzegel in de bus. Eén van hen schakelde de politie in en die stelde een onderzoek in.

Inschrijving KvK

Het gaat om een niet bestaand incassobureau, zo meldt de politie. Volgens het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) staat het bedrijf, BWS Incasso, wel degelijk ingeschreven bij de KvK. In het Handelsregister is te lezen dat het bedrijf zich ook met relatiegeschenken zou bezighouden.

Het Steunpunt Acquisitiefraude raadt af om het vermelde 0900-nummer te bellen, aangezien hiervoor kosten voor in rekening worden gebracht en het nog maar de vraag is of u echt iemand aan de lijn krijgt. Het advies is om via e-mail om opheldering te vragen over de vordering. BWS Incasso moet kunnen bewijzen dat er een overeenkomst aan de vordering ten grondslag ligt.

Het SAF wil benadrukken dat het niet per definitie gaat om acquisitiefraude en dat het vooralsnog niet nodig is om bij hen een melding te doen.

Getuigen gezocht

Getuigen die meer informatie hebben over de afkomst van de brief worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl