Opgelicht?! ontvangt opnieuw veel meldingen van personen die gebeld zijn door VakantieGarant.

De misleidende telefoontjes van VakantieGarant zijn eerder bij Opgelicht?! aan bod gekomen. Er blijven echter meldingen binnenkomen van personen die zich gedupeerd voelen door de vakantieaanbieder.

Op ons forum kun je meelezen en meepraten over VakantieGarant

'Goedkope vakantie'

In het telefoongesprek wordt een goedkope vakantie aangeboden. Deze aanbieding klinkt misschien vrijblijvend. Later blijkt echter dat je ergens aan vastzit als je ingestemd hebt met de aanbieding.

Telefoon en e-mail

Na het telefoontje ontvang je (soms) een e-mail waarin je lidmaatschap wordt bevestigd. Hierin wordt gezegd dat je twee weken de tijd hebt om de vakantie per brief te annuleren. Hierna zal je het bedrag dat aan de telefoon genoemd werd moeten overmaken. Deze e-mail belandt echter vaak in je spambox waardoor je het bericht mogelijk mist. Hierdoor kun je het bericht mogelijk missen en wordt je verplicht een factuur te betalen.

Advies

Wij adviseren je bij zulke telefoontjes altijd goed door te vragen voor je ergens mee instemt. Daarnaast raden we aan om de aanbieder te vragen hoe diegene aan jouw telefoonnummer is gekomen. Voor meer tips kun je ons artikel lezen over telefonische verkoop van reizen.

Gerelateerd