Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft meldingen ontvangen over de ‘Amsterdamse’ kledingwinkel ‘adolro.nl’. 
 

Adolro Amsterdam beweert een lifestylemerk te zijn dat sinds 2020 de mode- en lifestylewereld betreedt met een frisse benadering van duurzaamheid en inclusiviteit. Toch meldt de politie: “Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.”

Dit blijkt onder meer uit de volgende bevindingen:

  • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
  • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel (KVK) nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
  • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
  • Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
  • De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.

De webwinkel staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website van de politie. Daarnaast is de host verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website. Bescherm jezelf tegen aankoopfraude door malafide webwinkels met deze checklist en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

Lees ook