Attentie! Heb je een mail van ICS gekregen, waarin staat dat je je gegevens moet aanvullen? Pas dan op! Dit is namelijk een phishingmail en de afzenders zijn uit op jouw creditcardgegevens.

Je moet je gegevens zogenaamd aanvullen, voor je eigen veiligheid. Als je dit niet binnen twee weken doet, zal je kaart tijdelijk geblokkeerd worden. Je kan je gegevens aanvullen via de link in het bericht. Ondanks het dreigement is het beter om het niet te doen!

Persoonlijke gegevens invullen

De link in het bericht stuurt je naar een phishingsite waar je moet inloggen met je accountgegevens. Vervolgens moet je verschillende gegevens invullen, zoals je e-mailadres en telefoonnummer, maar ook je IBAN en je CVC-code. Vooral je CVC-code is interessant voor oplichters. Dit is een soort pincode, maar dan voor je creditcard. Met deze gegevens kunnen de fraudeurs jouw creditcard misbruiken. Het is dus slimmer om deze niet in te vullen.

Nooit op een link in een mail klikken

ICS vraagt je nooit om op een link in een mail te klikken. Check ook altijd de URL van de site waar je bent. Vertrouw je het niet? Log dan in via de officiële website van ICS die je zelf opzoekt op je computer en niet via een link in een e-mail. Deze phishingmail kun je met een gerust hart weggooien.

Lees meer over creditcardfraude

Gerelateerd