Een e-mail uit naam van PayPal begint met de volgende zin: 'Vergeet niet dat je nog steeds actie moet ondernemen om je PayPal-account te herstellen. Totdat je dat doet, is je account beperkt.' Laat je niet bang maken door dit bericht, het is vals.

Vanwege zogenaamde ongebruikelijke activiteiten op je account, maakt het online betaalsysteem zich zorgen. Om deze reden is je account geblokkeerd. Als je je gegevens verifieert, zou de blokkade opgeheven kunnen worden.

Spelfouten in bericht

Je kunt je gegevens verifiëren door op de link in de e-mail te klikken. Je komt dan op een website terecht die lijkt op de pagina van PayPal. Laat je hierdoor niet misleiden. Door in te loggen op deze phishingsite, geef je criminelen toegang tot je gegevens. PayPal heeft niets met de e-mail te maken, er zitten oplichters achter. Naast de spelfouten in het bericht, kun je ook aan het e-mailadres van de afzender zien dat dit een phishingmail is. Het adres komt namelijk niet overeen met dat van PayPal.

Direct verwijderen

Opgelicht?! raadt aan het bericht direct te verwijderen. Zo voorkom je dat er frauduleuze praktijken met je gegevens zullen gebeuren. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van PayPal.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd