Heb jij een Marktplaats-account? Let dan goed op! Criminelen zijn uit op jouw inloggegevens. Via een valse e-mail uit naam van de verkoopsite proberen ze deze in handen te krijgen. Met de buitgemaakte gegevens kunnen ze inloggen jouw account vervolgens anderen oplichten uit jouw naam.

Het onderwerp van de e-mail is 'Bevestiging van uw e-mail wijziging Marktplaats.nl'.

Link verwijst naar valse site

Volgens het bericht zou jouw e-mailadres zijn gewijzigd. Heb je dit niet gedaan, dan kun je zogenaamd op een link klikken om de wijziging ongedaan te maken. Let op! De link verwijst naar een nepsite, een kopie van de echte Marktplaats site. Als je hier je inloggegevens verstuurt, vallen deze in handen van criminelen.

Advies: niet op ingaan

Deze e-mail is verstuurd door criminelen die zich toegang proberen te verschaffen tot jouw Marktplaats-account. Klik niet op de link en gooi de e-mail weg. Heb jij zo'n e-mail ontvangen zonder dat je een wijziging hebt aangevraagd, meld dit dan direct bij Marktplaats via het contactformulier op de site of door een e-mail te sturen naar verdacht@marktplaats.nl. Neem ook direct contact op met Marktplaats als je vermoed dat jouw inloggegevens in verkeerde handen zijn gevallen.

In dit dossier lees je wat er kan gebeuren als jouw Marktplaats-account wordt gehackt

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd