Oplichters laten het namens ING Bank lijken alsof er een transactie van 1299,98 euro is geweigerd. Als jij dit niet bent geweest, moet je bellen naar een vals nummer. 
 

“Er is zojuist een betaalverzoek van EUR 1299,98 via IDEAL geannuleerd”, begint de sms. Als jij dit niet bent geweest kun je contact opnemen met ‘+31 6 12 709933’, maar dit is geen officieel nummer van de ING Bank. 

"Het doel is om klanten dat telefoonnummer te laten bellen. Wanneer een klant dat doet dan krijgt deze een zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon (ook wel bekend als bankhelpdeskfraude) en die probeert de klant op te lichten", zegt Alexandra Schippers, woordvoerder bij ING.

Valse sms ING

Telefoonnummer spoofing 

Bij de afzender van het bericht staat ‘ING BANK’, waardoor het bericht erg geloofwaardig overkomt. Toch is dit niet het geval. Criminelen zijn erg goed in het spoofen van telefoonnummers, want door deze truc kunnen ze een andere identiteit aannemen. 

Laat oplichters je niet in de maling nemen en blijf via onze Opgelicht?!-app via pushmeldingen op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

Zo contacteer je de echte ING Bank

De snelste manier om contact op te nemen met de ING Bank is via de ING-app. Zo heeft de bankmedewerker direct jouw gegevens bij de hand. 

Heb je jouw bankgegevens gedeeld of zie je verdachte activiteit op je rekening? Neem direct contact op met de ING Alarmlijn. 

Lees ook