Een 85-jarige vrouw uit Soest is op vrijdagmiddag 26 juli 2019 tijdens het boodschappen doen door een man in de gaten gehouden als slachtoffer voor een babbeltruc. Dat meldt Opsporing Verzocht.

Op camerabeelden van de supermarkt is te zien dat de vrouw nietsvermoedend wordt achtervolgd door een onbekende man. Toen de vrouw eenmaal thuis was, belde hij bij haar aan en gebaart door het raam om een glaasje water. Gezien de hitte die dag, het was veertig graden, besluit de 85-jarige dame open te doen en een glaasje water voor de man te halen. Toen de man vertrok, was ook de portemonnee van het slachtoffer spoorloos. Vermoedelijk werd deze gestolen toen de vrouw bij de kraan stond.

Vaker slachtoffer van babbeltrucs

De 85-jarige vrouw is al drie keer eerder slachtoffer geweest van een babbeltruc. Haar zoon heeft daardoor een camera bij haar voordeur opgehangen en heeft haar op het hart gedrukt om eerst te kijken wie er voor de deur staat voordat ze opendoet. Helaas is het ook een vierde keer misgegaan. De familie van het slachtoffer heeft daarom besloten dat de vrouw niet meer zelfstandig kan wonen. Inmiddels woont zij in een zorgcentrum.

De politie is nog op zoek naar de dader, die op de bewakingsbeelden gelukkig duidelijk te zien is. Voor tips over de oplichter kun je bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Lees ook:

Bron: Opsporing Verzocht