Een 74-jarige man uit Enkhuizen is zaterdag 11 maart het slachtoffer geworden van een zeer brutale en laffe babbeltruc. Een oplichtster deed zich hierbij voor als fysiotherapeut.

De 'fysiotherapeut' kwam zogenaamd bij het slachtoffer langs voor controle. Na wat oefeningen moest de man zich gaan douchen om daarna een 'behandeling met olie' te ondergaan. Het slachtoffer wilde niet douchen. Wel is hij zich in de badkamer gaan wassen. Tijdens dit onbewaakte moment heeft de vrouw sieraden, die de man eerder had afgedaan, gestolen. Ook andere persoonlijke eigendommen waren verdwenen. Toen de man klaar was in de badkamer was de vrouw gevlogen.

De gestolen spullen hebben zeer grote emotionele waarde. Het slachtoffer is dan ook compleet van slag door de diefstal.

Advies politie

Veelal ouderen worden slachtoffer van dit soort oplichters. Het is dus belangrijk dat ouderen op de hoogte worden gebracht van deze vorm van oplichting. De tip van de politie is dan ook: praat hier over met je (groot)ouders.

Voor potentiële slachtoffers luidt het advies: koop niets aan de deur en laat geen mensen binnen zonder afspraak. Vraag personen aan de deur later terug te komen als er iemand op visite is of doe de deur niet open als je het niet vertrouwt. Geef nooit geld en zeker geen pinpas of pincode.

Bron: politie.nl

Gerelateerd