De politie heeft vorige week in Brummen twee mannen van 18 en 20 jaar aangehouden voor oplichting met een valse bank-app.

Oplettende agenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag een auto met daarin twee mannen die zich verdacht gedroegen. Het tweetal had verschillende elektronische apparaten bij zich, waaronder een digitale camera met lenzen. Een van de mannen vertelde dat hij deze spullen via Marktplaats had gekocht. Na een kort onderzoek van de politie bleek echter dat het tweetal de verkoper had opgelicht. Hierbij maakten ze gebruik van een valse ING-app.

Pas op voor valse betaal-apps

De politie krijgt regelmatig meldingen van mensen die zijn opgelicht met een valse bank-app. Deze truc werkt als volgt: je biedt via internet spullen te koop aan en een geïnteresseerde koper komt langs. Deze maakt ter plekke het geld over met een betaal-app, terwijl jij meekijkt. Vervolgens neemt hij de spullen mee. Pas later blijkt dat het geld nooit op je rekening is bijgeschreven. De betaal-app is nep en jij bent opgelicht. Wees alert op deze oplichtingstruc als je iets wil verkopen via internet.

Meer informatie: bekijk het fragment over valse betaal-apps

Bron: www.politie.nl

Gerelateerd