Een 90-jarige man uit Purmerend is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Oplichters deden alsof de man bij het pinnen 5 euro had laten vallen. Vervolgens wisten de criminelen de bankpas van het slachtoffer te stelen en 1000 euro van zijn bankrekening te halen.

Donderdagmiddag werd de bejaarde man tijdens het pinnen aangesproken door een vrouw met kind. Volgens de vrouw had de man vijf euro laten vallen. De man pakte het geld op, bedankte de vrouw en liep naar zijn auto. Daar werd de man opnieuw aangesproken door de vrouw met het kind. Er was nu ook een man bij komen staan. De vijf euro was toch van de vrouw en daarom wilde zij het graag terug, zo was het verhaal.

Slachtoffer bestolen van pinpas

De man pakte zijn portemonnee en gaf de vrouw het geld terug. Vermoedelijk is hij op dat moment afgeleid en bestolen van zijn pinpas. Toen het slachtoffer thuiskwam ontdekte hij dat zijn pinpas weg was. Hij ging direct terug naar de winkel waar hij voor het laatst had gepind. Daar was de pas niet achtergebleven. Direct belde de man de bank om de pas te laten blokkeren. Het bleek te laat. Er was al ruim duizend euro van zijn rekening gepind. Het slachtoffer belde de politie en deed aangifte.

Signalement verdachten

De mannelijke verdachte is rond de 50 jaar, 1.85 lang, met kort blond haar en een breed / stevig postuur. De vrouw was ook ongeveer 50 jaar oud. Was gezet, had een bol gezicht, 1.75 lang en had zwart haar. Ze sprak slecht Nederlands met een buitenlands accent. Het kind (een jongen of een meisje) was rond de acht jaar oud.

Laat je niet afleiden tijdens het pinnen

Laat je nooit afleiden tijdens het pinnen. Scherm de toetsen van de pinautomaat af bij het intoetsen van de pincode, zodat criminelen niet kunnen meekijken. Bespreek dit ook met ouderen in je omgeving. Zij zijn vaak het doelwit van oplichters.

Bron: politie.nl

Gerelateerd