Afgelopen zondag is een vrouw uit Santpoort-Zuid slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij deze truc waren vermoedelijk twee daders actief. Ze gebruikten een smoes over lekkage om de woning van het slachtoffer binnen te komen.

Toen rond 15.00 uur bij de vrouw werd aangebeld, deed ze de deur open. Ze verwachtte namelijk dat ze opgehaald zou worden door haar dochter. Er bleek echter een onbekende vrouw voor de deur te staan.

Lekkage bij de buren

Eenmaal in de keuken aangekomen, vertelde de dader dat ze langskwam wegens lekkage bij de buren. Een tweede persoon heeft tijdens dit gesprek waarschijnlijk spullen uit de woning van de vrouw gestolen.

Signalement dader

Het incident vond plaats in een appartementencomplex aan de Willem de Zwijgerlaan. De dader sprak met een Oost-Europees accent, droeg een roze bodywarmer, had donker haar, een lichte huid en was ongeveer 55 jaar oud.

Advies

Opgelicht?! adviseert nooit voor onbekenden je deur te openen. Daarnaast kun je altijd vragen of iemand zich wil legitimeren, als een persoon uit naam van een bedrijf zegt langs te komen. Waarschuw ouderen in je omgeving voor babbeltrucs als deze. Zo voorkom je dat er meer slachtoffers vallen. Voor meer tips en informatie over babbeltrucs kun je ons artikel over het onderwerp lezen.

Bron: Haarlems Dagblad

Gerelateerd