Maandagavond 28 augustus werd een oudere inwoonster van Drachten het slachtoffer van een babbeltruc. Een jongen, gekleed in een oranje hesje, beweerde dat hij het water wilde controleren. Vervolgens wist hij de vrouw een flink geldbedrag afhandig te maken.

Maandagavond werd bij de vrouw aangebeld. Voor de deur stond een jongen in een oranje hesje, die vertelde dat hij het water kwam controleren. Hij vroeg de vrouw de kraan te bedienen. Zelf moest hij verderop in de woning zijn.

Gebeld door 'politie' en 'bank'

Nadat hij klaar was met de zogenaamde werkzaamheden, vroeg de jongen om het telefoonnummer van het slachtoffer. Ook maakte hij een foto van haar identiteitskaart. Vervolgens vertrok hij. Even later werd de vrouw gebeld door 'de 'politie' en de 'bank, die haar vertelden dat haar bankpas was gestolen. Daarna werd ze opnieuw gebeld door iemand die haar op slinkse wijze haar pincode ontfutselde.

Geld gestolen

Omdat de vrouw het niet vertrouwde, belde ze de echte politie en de bank. Er bleek ruim 900 euro uit de woning van de vrouw te zijn gestolen en 1000 euro van haar bankrekening te zijn gepind.

Advies: wees waakzaam

De politie adviseert altijd waakzaam te zijn en naar een identiteitsbewijs te vragen. Meer informatie over hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc, kun je lezen in dit artikel.

Bron: facebook.com/politieoostfryslan

Gerelateerd