De politie in Sliedrecht waarschuwt voor een babbeltruc waarbij een oplichter zijn slachtoffers wijsmaakt dat er een gaslek is ontstaan door hevige regenval en verzakkingen. De politie kreeg hier op één dag maar liefst vier meldingen over.

Op woensdagochtend 8 augustus kwam er bij Politie Drechtsteden een melding binnen dat er een babbeltruc had plaatsgevonden in Sliedrecht.

Telefoontje over gaslek

Het oudere slachtoffer werd opgebeld met het verhaal dat er een gaslek in de woning was ontstaan vanwege door regenval en verzakkingen. Er zou iemand langskomen om het probleem te verhelpen. Nog geen minuut later stond er iemand op de stoep die snel naar binnen liep en vervolgens vroeg naar sieraden en geld. Deze persoon bekeek snel alle kamers in de woning en meldde toen dat het gaslek was verholpen.

Nog drie meldingen

Die dag kreeg de politie nog drie meldingen van ouderen die met dezelfde babbeltruc te maken hadden. De politie startte een zoekactie, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Doe niet zomaar open

De politie benadrukt nog maar eens dat je niet zomaar voor iedereen de deur open moet doen en zeker niemand binnen moet laten. Wees altijd scherp op verdachte personen en meld verdachte situaties altijd bij de politie. Waarschuw ook oudere familieleden en kennissen voor deze en andere babbeltrucs. Juist ouderen zijn vaak het slachtoffer van sluwe oplichters.

Meer info: hoe voorkom je dat je het slachtoffer wordt van een babbeltruc

Bron: www.facebook.com/PolitieDrechtstedenBuiten

Gerelateerd