Er zijn meerdere meldingen ontvangen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie over de webwinkel ‘apkplaza.nl’.

“Komt je voertuig niet door de APK? En is de reparatie te duur? Geen probleem, wij keuren alle voertuigen goed zonder te kijken naar de mankementen”, meldt apkplaza.nl. Dit is natuurlijk erg onverantwoord. Ook de politie vindt dit geen goed idee: “Het aanbieden van een APK keuring zonder de auto echt te keuren kan de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengen.”

Hieruit blijkt dat apkplaza.nl malafide is

  • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel (KVK) nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan.
  • De whois-gegevens van de domeinnaam worden misbruikt. Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
  • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
  • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd. Dit is te mooi om waar te zijn.

De website staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen van de politie en er is een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Twijfel je of je te maken hebt met een nepwebshop? Controleer de website op deze kenmerken. Blijf ook via pushberichten op de hoogte van malafide webshops via de gratis Opgelicht?!-app, Vergeet niet om meldingen voor ‘Webshop Alert’ aan te zetten (voor Android en iOS).

Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

Lees ook