De politie heeft zeven jongens en mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze via seksadvertenties mensen afpersten. Opgelicht?! was bij de arrestatie aanwezig.

Slachtoffers reageerden op seksadvertenties die ze op internet tegenkwamen. Via berichtendienst WhatsApp dachten ze afspraken te maken, maar vervolgens werd gedreigd familie en vrienden te informeren als ze niet betaalden.

Meer geld

Na een eerste betaling, die onder druk plaatsvond, eisten de oplichters meer geld. Het bedrag liep volgens de politie op tot 1000 euro per slachtoffer en soms zelfs meer. Vermoedelijk zijn in Nederland tientallen gedupeerden en hebben de afpersers hen in totaal tienduizenden euro's afhandig gemaakt. De zaak kwam aan het rollen, omdat een van de gedupeerden in september vorig jaar naar de politie stapte.

Verdachten

De zeven verdachten zijn tussen de 16 en 22 jaar. Ze werden in december al opgepakt in Delft en Den Haag, maar de politie kwam er pas dinsdag mee naar buiten. Opgelicht?! vertelt het hele verhaal exclusief. De politie wijst erop dat de daders vaak makkelijk informatie over hun slachtoffers konden verkrijgen. Namen van hun familieleden zochten ze op via veelal slecht afgeschermde profielen op sociale media.

Advies politie

De politie raadt slachtoffers van een dergelijke oplichterij en afpersing aan om niet te betalen en aangifte te doen. Om ellende te voorkomen is het verstandig om profielen af te schermen voor vreemden.

Uitzending seksafpersing

Aanstaande dinsdag besteedt Opgelicht?! aandacht aan deze seksafpersingszaak. We zijn onder andere bij de arrestaties. Daarnaast laten we in de uitzending zien hoe de daders te werk gaan.

Bron: ANP

Gerelateerd