In een nepbericht dat de ronde doet op WhatsApp staat dat je de app van kleur kunt veranderen wanneer je jezelf verifieert en een programma installeert. Trap hier niet in! Dit is een scam.

Voor veel mensen klinkt het aantrekkelijk: de kleuren van je WhatsApp kunnen veranderen in wat jij mooi vindt. Volgens een bericht dat momenteel circuleert is dit mogelijk. Eerst moet je jezelf verifiëren door het bericht naar een aantal vrienden te sturen. Let op: hiermee verspreid je de scam enkel onder meer mensen!

Link naar Google Web Store

Na de zogenaamde verificatie krijg je een melding te zien dat je een URL op je desktop moet openen. Deze verwijst naar de Google Web Store, waar je een extensie voor Chrome kunt installeren. Daarna zou je de kleur van je WhatsApp kunnen aanpassen. Dit is nep en dus niet afkomstig van WhatsApp.

Schadelijke software

Wanneer je de extensie downloadt, wordt er waarschijnlijk schadelijke software gedownload. De Google Web Store heeft de extensie inmiddels verwijderd. Het is echter niet uitgesloten dat deze in een andere vorm terugkomt.

Bron: Androidworld

Gerelateerd